Milyen inget viseljünk esküvőn?

2018 tavaszi és nyári férfi ing trendjei

A tavasz beköszöntével nem csupán a jó idő, napsütés és a piknik szezon kezdődött meg, hanem az esküvők időszaka is. Áprilistól már tart is az esküvő szezon, így nem árt, ha egy közelebbi barátunk, családtagunk vagy kollégánk menyegzőjére időben megkezdjük a készülődést. Az egyik legfontosabb kérdés, pedig nem más, mint hogy mit is viseljünk a nagy napon? Összeszedtük a 2018 tavaszi és nyári férfi ing trendjeit, amit bátran ajánlunk minden esküvőre készülőnek.

Hogy mit viseljünk az esküvőn, az sok mindentől függhet. Először is nem árt jó előre tudni, hogy van-e az eseménynek bármilyen tematikája, mert értelemszerűen egy bohém, kültéri lagziba nem ugyanazt az öltözéket viseljük, mint a konzervatív és elegáns esküvőn. Ha nincs feltüntetve dress code a meghívón – ami sajnos általában nincs -, akkor érdemes a meghívó stílusából is tájékozódni, hiszen ez is irányadó lehet, de ha nem tudunk kiolvasni belőle semmi konkrétumot, akkor bátran érdeklődjünk az ifjú párnál, hiszen nekik is érdekük, hogy megfelelő öltözékben jelenjünk meg.

Arra már vannak aranyszabályok, hogy mit ne vegyünk fel esküvőre, ilyen például a színes zakó, nagyobb méretű kockás ing, farmer és póló kombináció, stb. De mit viseljünk? Nos, ha a helyszín, évszak adott számunkra, akkor is lehetőségek százai közül válogathatunk. Az idei esküvői trendeket nézve, a casual, azaz laza elegáns fog nagyobb teret hódítani. Egy elegánsabb nadrág, hozzá passzoló inggel akár zakó nélkül is megállja a helyét. Persze ne felejtsük ki a cipőt sem! Elegáns bőr cipő, színben harmóniában lévő bőr öv, letisztult ing, és máris kész a lazán elegáns szett.

ferfi-ing-eskuvore-budmil.jpg

budmil - elegáns slim fit férfi ing

Ha egy elegánsabb esküvőre vagyunk hivatalosak, akkor a semi formal, vagyis az alkalmi viselet mellett tegyük le a voksunkat. Nem elég az elegáns nadrág és a letisztult ing, itt már érdemes hozzá illő zakót, nyakkendőt is felvennünk. Persze ne próbáljuk meg viccesre venni a figurát, a mintás, bohókás nyakkendőknek a szekrényben a helyük. Ha nyáron vagyunk egy ilyen alkalomra hivatalosak, az ing kiválasztásánál fontos szempont legyen a szellőzés, hiszen a hőségben zakó alatt könnyen meg is izzadhatunk. Bátran érdeklődjünk az esküvő tematikája iránt itt is, hiszen hálás lesz az ifjú pár, ha a dekorációnak megfelelő színt viszünk bele öltözékünkbe is.  

ferfi-ing-eskuvore-reserved.jpg

Reserved - egyszerű színes férfi ing

Az esküvői szettek legfromálisabb verziója, a White Tie stílus, ami nem enged teret a férfiak fantáziájának, hiszen szigorú szabályoknak kell megfelelniük. A férfiaknak frakkot vagy szmokingot szabad csak felvenniük fehér mellénnyel és inggel, valamint fehér nyakkendőt, fehér kesztyűvel, és hogy teljes legyen az összhang, egy pár fekete cipőfűző nélkül. Ilyenkor az javasoljuk, hogy minőségi helyről kölcsönözz vagy a vőlegénnyel egyeztetve, válaszd ki a megfelelő boltot.

ferfi-ing-eskuvore-zara.jpg

Zara - esküvői szett férfiaknak

Persze a tavaszi szezonban egyre többen választanak szabadtéri, vintage stílusú, bohém tematikájú esküvőt, ahol az egyszerűség, vidámság áll a középpontban. Ha ilyen eseményre vagyunk hivatalosak, akkor kicsit szabadabban válogathatunk ingek közül, de itt is figyeljünk oda, hogy kerüljük a rövid ujjú, mintás, nagyon élénk darabokat. Legyen fő szempont a kényelem és a stílus. A meghívó színeinek megfelelő inggel nem lőhetünk mellé.

ferfi-ing-eskuvore-mango.jpg

Mango - slim-fit vászon férfi ing

Összefoglalva a legfontosabb szempontok az ing választásánál a helyszín, meghívó, tematika és az évszak. Ha a fenti tanácsokat megfogadjuk, és ezekre a szempontokra odafigyelünk, nem lehet mellé lőni az öltözékkel sem!